Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανάρτησε αναλυτικά όλα τα προγράμματα σπουδών ανά γνωστικό αντικείμενο που θα εφαρμοσθούν πιλοτικά από τις 22 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για 166 νέα προγράμματα σπουδών γενικής εκπαίδευσης -123 που εκπονήθηκαν εκ νέου και 43 επικαιροποιημένα – για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο (πλην της Γ’ Λυκείου) τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρουσία της υφυπουργού Ζέττας Μακρή και του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννη Αντωνίου.

Δείτε αναλυτικά εδώ όλα τα νέα προγράμματα σπουδών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα νέα Προγράμματα Σπουδών θα εκδοθούν σε Φ.Ε.Κ. μέσα στο Νοέμβριο. Τότε αναμένετε να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή τους καθώς και η σχετική επιμόρφωση. Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 η πιλοτική εφαρμογή θα συνεχιστεί. Ετσι, κατά το σχολικό έτος 2023-2024 τα νέα Προγράμματα Σπουδών θα ισχύσουν καθολικά, με την ταυτόχρονη έναρξη της εφαρμογής του «πολλαπλού βιβλίου».

Χρονοδιάγραμμα.

Στις 22 Νοεμβρίου ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών από τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, αλλά και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα κληθούν να τα εφαρμόσουν. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ, πρόκειται για 51 επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία έχουν βασιστεί πάνω σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα που αναφέρονται στα προγράμματα σπουδών.

Τον Δεκέμβριο του 2021 σχεδιάζεται η επιμόρφωση των περίπου 1.800 επιμορφωτών Β‘.  Έτσι, στις αρχές του επόμενου έτους θα ξεκινήσει η επιμόρφωση των 35.000 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών θα συνεχιστεί τα επόμενα δυο χρόνια. Επίσης, το 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί και τα 336 Προγράμματα Σπουδών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα οποία θα αφορούν όλους τους τομείς και όλες τις ειδικότητες των Επαγγελματικών Λυκείων Αναφορικά με τη συγγραφή των νέων βιβλίων, ο Ιωάννης Αντωνίου διευκρίνισε πως το επόμενο διάστημα θα βγουν οι προκηρύξεις για τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή για εκδοτικούς οίκους, πανεπιστημιακούς κ.ά., ενώ θα δημιουργηθεί ένα μητρώο περίπου 600 αξιολογητών για τα νέα βιβλία, οι οποίοι δεν θα ανήκουν στις συγγραφικές ομάδες.

 

Πηγή: Αlfavita.gr

Αν ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα σπουδών των Φροντιστηρίων μας, βρείτε εδώ πληροφορίες για Online Εγγραφές!

Διαβάστε επίσης: 

Μετεγγραφές φοιτητών 2021: Οδηγός με όλες τις λεπτομέρειες.

Μετεγγραφές: Αιτήσεις από 25 Οκτωβρίου έως και 5 Νοεμβρίου

Πανελλαδικές 2022 – Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές: Πόσα θέματα θα επιλέγονται και πώς θα βαθμολογούνται.

Πανελλήνιες 2022: Όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Αλλάζουν από του χρόνου οι συντελεστές βαρύτητας.

Εισαγωγή αθλητών στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Πρόγραμμα Σπουδών Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας Α’ και Β’ Λυκείου.